Nieuwsbrief Nr. 5, 18 september 2009

Geachte Sweelinck-liefhebber,

Het is zover! Zaterdag 3 oktober a.s. wordt het Eerste Boek der Psalmen Davids (1604) gepresenteerd aan pers en publiek tijdens een concert in de Waalse Kerk te Amsterdam. U bent van harte uitgenodigd de lancering van dit grootse project – dat de opname behelst van alle 150 psalmen die door Sweelinck zijn getoonzet – bij te wonen. 16-14  kopie
Het concert begint om 20.15 uur, de entreeprijs is €25,- inclusief programma en koffie/thee in de pauze. Uw kaarten kunt u reserveren via info@jpsweelinck.nl of via onze vernieuwde website www.jpsweelinck.nl, alwaar u ook online uw kaarten kunt bestellen en allerhande informatie vindt over HET SWEELINCK MONUMENT. Uiteraard kunt u zich op 3 oktober in de Waalse Kerk verzekeren van één of meerdere exemplaren van Sweelincks Eerste Boek der Psalmen Davids.

sweelinck_cover_defInschrijfactie
Voor het eerst in de geschiedenis is dit monumentale werk van Nederlands grootste componist nu op CD vastgelegd. De luxe – exclusief voor de Nederlandstalige markt geproduceerde – gelimiteerde en genummerde CD-boekuitgave van Glossa is een waar collectorsitem. Vanaf heden kunt u zich voor hele serie inschrijven. Dat biedt u enkele voordelen: u ontvangt 5 tot 10% korting bij inschrijving en betaling vooraf; aangezien het een gelimiteerde oplage betreft bent u via inschrijving verzekerd van uw exemplaar; zodra er een nieuw CD-boek beschikbaar komt, ontvangt u als eerste uw exemplaar per post. Heel gemakkelijk!

Voor deze inschrijfactie zijn verschillende sets van Het Sweelinck Monument (HSM) voor u samengesteld. U kunt zich inschrijven voor:

  • de COMPLETE SET met vocale werken (6 boeken, 17 CD’s) Inschrijven
  • een set met Sweelincks GEESTELIJK WERK; alle Psalmen + de Cantiones Sacrae (5 boeken, 14 CD’s) Inschrijven
  • een PSALMENSET (4 boeken, 12 CD’s) Inschrijven
  • een combinatie van de PSALMEN met de WERELDLIJKE WERKEN (5 boeken, 15 CD’s) Inschrijven
  • Tot 3 oktober a.s. kunt u zich nog inschrijven voor een DUOSET; een combinatie van het Eerste Psalmenboek met de Edison bekroonde Wereldlijke Werken. Inschrijven

Een ‘los’ exemplaar van het Eerste Boek der Psalmen Davids kunt u vanaf heden ook alvast bestellen via onze webshop. Klikt u hier om te bestellen.

Nieuwe fase
Het project Het Sweelinck Monument is een nieuwe fase in gegaan. Tot nu toe heeft u via de radio-uitzendingen van de NPS kunnen genieten van Sweelincks Psalmen, maar vanaf heden zal steeds met tussenpozen van 3 á 4 maanden een nieuw Psalmboek op CD verschijnen. In de zomer van 2010 zullen alle Psalmen van Sweelinck op CD te koop zijn. De Cantiones Sacrae vormen het sluitstuk van dit monument en zullen in de loop van 2010 door de NPS worden uitgezonden op radio 4. De CD-boekuitgave van de Cantiones Sacrae verschijnt vervolgens in het najaar van 2010. Het Sweelinck Monument is dan voltooid.

Vernieuwde website
De nieuwe fase brengt met zich mee dat de website een nieuw uiterlijk heeft gekregen. U vindt daarop een volledig overzicht van de indeling van de CD-editie, de inschrijfactie, bestelmogelijkheden, een verwijzing naar de NPS-reportages, nieuws, foto’s enz. Klikt u hier om de nieuwe site bekijken.

Nieuwe opnamen van Sweelinckpsalmen in Viertakt
IMG_0241 kleinHet NPS radioprogramma Viertakt zendt t/m 16 oktober (Sweelincks sterfdag) weer nieuwe opnamen uit van Sweelincks psalmzettingen, uitgevoerd door Harry van der Kamp en zijn Gesualdo Consort Amsterdam. Ook kunt u luisteren naar Sweelincks psalmvariaties voor orgel, die Bernard Winsemius deze zomer opnam op het transeptorgel van de Oude Kerk te Amsterdam. Elke (werk)dag in het eerste uur van de middageditie van Viertakt (16.30-17.00 uur) bij de NPS op Radio 4. Meer informatie: www.radio4.nl/sweelinck