Nieuwsbrief Nr. 7, 8 januari 2010

Geachte Sweelinck-liefhebber,

Met een prachtig Sweelinck-jaar voor de boeg wensen wij u een muzikaal en luisterrijk 2010 toe!
cnes_09_11_sweelick_vol_3_cov_af
Het nieuwe jaar maakt een mooie start met de verschijning van het Tweede Boek der Psalmen Davids uit de serie van Het Sweelinck Monument (HSM deel II B). Sweelinck is in dit Psalmboek op de top van zijn kunnen aangeland. De vier-, vijf-, zes-, zeven- en ook voor het eerst achtstemmige psalmzettingen verraden de onmiskenbare hand van de meester. Een nieuwe beslissende stap op weg naar de voltooiing van zijn Magnum Opus, de bewerking van alle psalmen uit het Geneefse Psalter, waarmee hij Nederland voorgoed op de muzikale wereldkaart heeft gezet.

In dit Tweede Psalmboek kunt u dertig psalmbewerkingen van Sweelinck beluisteren, waaronder Psalm 27 (de zevendelige en tevens langste psalm uit Sweelincks oeuvre) en de opmerkelijke achtstemmige Psalmen 33 en 61. Tevens kunt u luisteren naar enkele Orgelfantasieën over Sweelincks Psalmen 11, 12 en 28 van Bernard Winsemius, en de Orgelvariaties over Psalm 36, gespeeld op het Transeptorgel van de Oude Kerk te Amsterdam. Klikt u hier voor een volledig overzicht van de inhoud van CD 1, 2 & 3. Of klik hier om meteen te bestellen.

Het CD-boek bevat essays over Sweelincks Tweede Psalmboek, zijn acht ‘Philomuses’, zijn stad- en tijdgenoot Hendrick de Keyser, en het Geneefse Psalter van 1562 in de Nederlandse Republiek, door respectievelijk Pieter Dirksen, Harry van der Kamp, Koen Ottenheym & Niek Smit en Rudolf Rasch.

LetterBBestellen
U kunt vanaf heden het Tweede Boek der Psalmen Davids (HSM IIB/GES 922403-NL) bestellen via onze webshop.
Veel mensen die onlangs deel IIA, het Eerste Boek der Psalmen Davids, kochten hebben uit louter enthousiasme geïnformeerd naar de mogelijkheid zich alsnog in te schrijven voor een abonnement ter completering van de serie. Met de volgende twee aanbiedingen komen wij hieraan tegemoet:
AANBIEDING 1: Psalmen deel IIB, C & D (3 boeken, 9 cd’s). Normale prijs: €135,-. Bij inschrijving op abonnement ontvangt u 5% korting.
Prijs: €128, 25 (incl. btw en verzendkosten). Meer info / Bestellen
AANBIEDING 2: Psalmen deel IIB, C & D + Cantiones Sacrae (4 boeken, 11 cd’s). Normale prijs €180,-. Bij inschrijving op abonnement ontvangt u 7,5% korting.
Prijs: €166,50 (incl. btw en verzendkosten). Meer info / Bestellen

Beste CD 2009
Bij de door Radio 4 georganiseerde verkiezing van de “Beste CD van 2009” is onze uitgave van het Eerste Boek der Psalmen Davids (HSM IIA) winnaar geworden in de categorie Oude Muziek. Voor de MIDEM CLASSICAL AWARD 2010 is deel I van Het Sweelinck Monument, de Wereldijke Werken, genomineerd, eveneens in de categorie Oude Muziek.

Concert
Op zondag 24 januari a.s. treedt het Gesualdo Consort Amsterdam op in het Amsterdamse Orgelpark. Zij zingen een Sweelinck-programma met enkele Wereldlijke werken en Psalmen, vergezeld van orgelimprovisaties door de organist Cor Ardesch. Aanvang: 14.15 uur. Om kaarten te reserveren klik hier.