Finale

COVER_IID_kleinDe publicatie van de twee  l a a t s t e  cd-boeken uit de serie van HET SWEELINCK MONUMENT is voorzien voor oktober a.s.

De officiële presentatie van Het Vierde Boek tot Besluit der Psalmen Davids (HSM IID) én de Cantiones Sacrae (HSM III) zal dan zijn in de derde week van die maand. Deze twee cd-boeken zullen dan gelijktijdig op de markt verschijnen.Basic CMYK

Bijna een jaar geleden, op 3 oktober 2009, werd tijdens een memorabel concert in de Waalse Kerk van Amsterdam het Eerste Boek der Psalmen Davids gepresenteerd door Harry van der Kamp en zijn Gesualdo Consort Amsterdam. In januari en mei van dit jaar zijn ook resp. het Tweede– en het Derde Psalmboek verschenen. Nu zal dan binnenkort de serie met de complete vocale werken van Jan Pieterszoon Sweelinck voltooid zijn.

Met die derde week in oktober gaan we een ware Sweelinckweek tegemoet. In de seizoenconcerten van de Organisatie Oude Muziek zal het Gesualdo Consort Amsterdam maar liefst zes Sweelinckconcerten geven: 19 oktober in Utrecht, 20 oktober in Rhenen, 21 oktober in Westzaan, 22 oktober in Deventer, 23 oktober in Maastricht en 24 oktober in Amsterdam. Voor meer informatie: www.oudemuziek.nl