Tweede Edison uitgereikt

BeeldjeEdisonOnlangs werd maar liefst een tweede Edison Klassiek toegekend aan het HET SWEELINCK MONUMENT. In 2009 werd reeds Deel I (De Wereldlijke Werken) uit de serie met een Edison Klassiek bekroond en nu is met de voltooiing van dit historische opnameproject opnieuw een Edison Klassiek toegekend aan de complete uitgave van Sweelincks Vocale Werk in de categorie “Het Document”.

Xavier van Damme, artistiek directeur van de Organisatie Oude Muziek, reikte de bekende Edisonprijs uit aan Harry van der Kamp tijdens een concert van het Holland Festival Oude Muziek. Hierbij werd tevens bekend gemaakt dat het Gesualdo Consort Amsterdam tijdens het Festival Oude Muziek in 2012 Ensemble in Residence zal zijn, waarbij het een aantal concerten zal verzorgen in het kader van het thema “Van Sweelinck tot Bach”.

Wilt u de hele serie van Het Sweelinck Monument aanschaffen, of losse delen ervan, klik dan hier om te bestellen.

_DSC4386 bf_klein_crop