Sweelinck en het Koninginnedagconcert 2012

Denhaag_paleis_noordeindeHet Koninginnedagconcert van dit jaar wordt op uitnodiging van Koningin Beatrix verzorgd door het Gesualdo Consort Amsterdam o.l.v. Harry van der Kamp. Het concert staat helemaal in het teken van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) vanwege zijn 450ste geboortejaar.

De uitvoering is in de grote balzaal van Paleis Noordeinde en het geheel wordt voor het televisieprogramma NTR Podium opgenomen. De TV-uitzending zal zijn op Koninginnedag, maandag 30 april, 22.55 uur, Nederland 2. Juweeltjes als het chanson Susanne un jour, het madrigaal Chi vuol veder en de indrukwekkende zetting van Psalm 150 (Or soit loué) zijn te beluisteren in een topuitvoering. Voor het gehele programma, klik hier: Koninginnedagconcert 2012
NTR_logo_zwart
Op zondagmiddag 29 april om 13.00 uur kunt u een documentaire zien van Jellie Dekker (NTR Podium, Ned.2) waarin zij vooruitloopt op het Koninginnedagconcert. Zij ging met de zangers van het Gesualdo Consort Amsterdam en historicus Henk van Nierop naar de Oude Kerk in Amsterdam: de werkplek en laatste rustplaats van ‘Meester Jan van Amsterdam’.

TV Uitzendingen:
Documentaire: zondag 29 april 2012, 13.00 uur – NTR Podium, Ned. 2
Koninginnedagconcert: maandag 30 april 2012, 22.55 uur – NTR Podium, Ned. 2

Sweelinck-Feest
Op 25 & 26 mei heeft Het Clavecimbelgenootschap een Sweelinckfeest georganiseerd waarbij álle clavecimbelwerken van Sweelinck zullen worden uitgevoerd. Naast concerten zijn er lezingen, een masterclass en nog andere activiteiten georganiseerd. Alles vindt plaats op historische locaties in de Amsterdamse Oudezijdsbuurt, waar Sweelinck leefde en werkte. Lees meer …

Interessante links:
www.scgn.org | Met informatie over het Sweelinck-Feest op 25 & 26 mei a.s.
www.grotekerk-oosthuizen.nl | Met informatie over de Sweelinckdagen op 17 & 18 mei a.s.
www.sweelinck.radio4.nl | Grote Radio-4-Sweelinck-site met veel informatie over Sweelinck, Het Sweelinck Monument, het Gesualdo Consort Amsterdam, veel audiofragmenten, reportages, filmpjes, ringtones, een audio-tour, karaoke, analyses etc.
www.ntrpodium.ntr.nl | Kijk naar de Sweelinck-documentaire en het Koninginnedagconcert
www.oudekerk.nl | Sweelincks levenslange werkplek en laatste rustplaats