Gesualdo Consort Amsterdam viert 450 jaar Sweelinck in Het Concertgebouw

BESTEL NU DE SWEELINCK DECENNIUMAGENDA
VIA PR@GESUALDOCONSORT.NL

SWEELINCKS JUBILEUMCONCERT IN HET CONCERTGEBOUW

 

2012 Is het jaar van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621), de grootste componist die Nederland heeft voortgebracht. Het Gesualdo Consort Amsterdam – Sweelincks algemeen erkende ambasseur – viert diens 450ste geboortejaar met een feestelijk jubileumconcert op maandag 15 oktober a.s.! lees meer …

In het Sweelinck Jubileumconcert klinken madrigalen van de grote meester zelf, naast die van tijdgenoten als Jacob Obrecht en Cornelis Schuyt. Dat dit concert plaatsvindt in het Concertgebouw is geen toeval: Sweelinck is er prominent aanwezig, maar klinkt er zelden. Zijn 450e geboortejaar is dan ook een goede gelegenheid om zijn meesterlijke composities ten gehore te brengen in de mooist klinkende concertzaal van de wereld. Het Gesualdo Consort Amsterdam onder leiding van Harry van der Kamp brengt een ode aan Nederlands’ grootste componist met een feestelijk concert in uitgebreide vocaal-instrumentale bezetting. Een unieke belevenis voor iedereen die de Nederlandse muziekgeschiedenis koestert! Klik hier om uw kaarten te bestellen.

Programma
Uitvoerenden: Gesualdo Consort Amsterdam o.l.v. Harry van der Kamp i.s.m. Oltremontano & Wim Becu
Werken: Jacob Obrecht, Clemens non Papa, Orlandus Lassus, Cornelis Wanning, Cornelis Schuyt, Johann Adam Reincken, Jan Pieterszoon Sweelinck

TITELBEELD_SWEELINCK_3