HSM IV-A: Sweelincks orgel- en klavecimbelwerken I

HET SWEELINCK MONUMENT uitgebreid met de complete orgel- en klavecimbelwerken in 2 nieuwe CD-boeken met elk 3 cd’s.
Het betreft hier gloednieuwe opnamen van uitsluitend werken die met zekerheid aan Sweelinck worden toegeschreven. Ze worden gespeeld op middentoon gestemde instrumenten die speciaal voor dit repertoire geschikt zijn.

Via onze webshop is het eerste CD-boek met orgel- en klavecimbelwerken nu verkrijgbaar. Deel IVa is het eerste boek van twee dat de uitbreiding vormt van HET SWEELINCK MONUMENT, dat tot nu toe bestond uit de complete vocale werken (HSM I-II-III). Klik hier om te bestellen.

In het najaar van 2014  – begin september – zal het tweede boek (HSM deel IVb) worden uitgebracht en met deze instrumentale werken is dan op het label Glossa het complete vocale én instrumentale oeuvre van Sweelinck verkrijgbaar in de bekende CD-boekuitgave.

 

Wilt u in één keer de complete set klavierwerken bestellen? Dat kan, klikt u hier om te bestellen.
Deel IVA wordt direct geleverd, deel IVB komt medio mei 2014 beschikbaar en wordt bij verschijning direct per post verzonden.

Uitvoerenden Orgel: Pieter Dirksen, Pieter van Dijk, Leo van Doeselaar, Reitze Smits, Harald Vogel, Bernard Winsemius
Instrumenten: het ‘Schwalbennest-Orgel’ van de Kirche Sankt Marien te Lemgo (Duitsland), het orgel van de Reformierte Kirche te Uttum (Duitsland), het Van Covelens-koororgel van de Grote of Sint-Laurenskerk te Alkmaar, het Edo Evers-orgel van de Warnfriedkirche te Osteel (Duitsland), het Huys-orgel van de Antoniuskerk te Kantens, het Van Hagerbeer-orgel van de Pieterskerk te Leiden, het transeptorgel van de Oude Kerk te Amsterdam.
Uitvoerenden Klavecimbel: Bob van Asperen, Pieter-Jan Belder, Pieter Dirksen, Marieke Spaans, Alexander Weimann
Instrumenten: Hans Rückers Virginaal (1604) te Dordrecht, Ioannes Rückers Klavecimbel (1630) Schloß Ringenberg te Hamminkeln (Duitsland), het Andreas Ruckers-klavecimbel (1637) in het Germanisches Nationalmuseum te Neurenberg (Duitsland), het Artus Gheerdinck-virginaal (1605) in het Germanisches Nationalmuseum te Neurenberg (Duitsland).